Ždrijeb Europskog prvenstva U-17 bit će održan u ponedjeljak u Zagrebu

Datum objave: 30.03.2017

Po završetku Elitnog kola kvalifikacija za europsku smotru, poznato je svih 16 sudionika, a utakmice će se igrati i u Varaždinu.

Uz domaćina Hrvatsku, koja se automatski plasirala na završni turnir kao domaćin, 15 je nacionalnih selekcija na nogometnom terenu osiguralo bitku za trofej - osam pobjednika skupina Elitnog kola i sedam najboljih drugoplasiranih momčadi.

U ždrijebu, koji će biti održan 3. travnja u zagrebačkom hotelu Panorama u 18:00 sati, Hrvatska i sedam najboljih pobjednika skupina Elitnog kola bit će smješteni u prvu jakosnu skupinu, pri čemu će Hrvatska biti smještena u Skupinu A, na poziciju A1.

Tih sedam momčadi su Njemačka, Engleska, Škotska, Republika Irska, Nizozemska, Francuska i Španjolska, te će popuniti pozicije 1 i 2 u četiri skupine Europskog prvenstva (A, B, C i D).

Drugu jakosnu skupinu, koja će popuniti pozicije 3 i 4 u skupinama Europskog prvenstva, čine preostale reprezentacije - Mađarska kao najslabiji pobjednik skupine Elitnog kola i Turska, Italija, Srbija, Ukrajina, Norveška, Bosna i Hercegovina te Farski Otoci. Ždrijeb će voditi Uefin direktor za reprezentativna natjecanja Lance Kelly i nogometni ambasador turnira Niko Kranjčar.

Reprezentacije Farskih Otoka i Norveške po prvi su se puta plasirale na završni turnir Europskog prvenstva U-17, a branitelj naslova Portugal nije uspio proći Elitno kolo kvalifikacija. 

Završni turnir počinje 3. svibnja, a pet najboljih momčadi s Europskog prvenstva u Hrvatskoj izborit će plasman na Svjetsko prvenstvo u Indiji, koje će biti održano u listopadu.