Virtualni odlazak u kazalište ili muzej

Datum objave: 03.04.2020

Nedugo je obilježen Svjetski dan kazališta, no pozornice diljem svijeta su prazne. 
Muzeji također zbog propisanih mjera su trenutno zatvoreni.
 

Oduzeti kazališnom umjetniku “daske koje život znače” pa makar se radilo o višoj sili, neopisivo je tužno. U nadi da će ova situacija brzo proći, HNK Varaždin vas poziva da gledate snimke njihovih predstava i ostanete doma.
Prenosimo objavu HNKa Varaždin u cijelosti;

”Poštovana publiko, kako bismo vam bar malo olakšali dane koje provodite kod kuće, odlučili smo od ponedjeljka, 23. ožujka emitirati naše predstave putem youtube kanala. Bit će tu predstava starijeg i novijeh datuma, a linkove ćemo postavljati na našoj web stranici i na facebook stranici. Sve što trebate učiniti je pratiti nas, udobno se smjestiti te klikom na link uroniti u kazališni doživljaj iz svojeg doma. Svi se nadamo da ova situacija neće dugo trajati, a do nekih boljih dana, pratimo se putem interneta.”

Predstave možete YT kanalu HNK Varaždin 

Isto tako prenosimo i objavu iz Gradskog muzeja Varaždin;

“Budući da nas zbog trenutačnih okolnosti nije moguće posjetiti Gradski muzej Varaždin, koji je radi vaše i naše sigurnosti privremeno zatvoren, pozivamo vas da pratite aktivnosti muzeja u virtualnome prostoru. Pod geslom “Fizički zatvoreni, virtualno dostupni”, na facebook stranicama muzeja objavljivat će se male tematske izložbe s predmetima iz fundusa GMV-a."

Serijal započinje (aktualnom) temom o tome kako su se Varaždinci u prošlosti suočavali s kriznim situacijama, borili s epidemijama i liječili od različitih boleština, što ilustriraju izdvojeni predmeti, koje će objavljivati idućih dana.

Facebook stranica Gradskog muzeja Varaždin na kojima možete pratiti objave.

Album “Fizički zatvoreni, virtualno dostupni”

Izvor:
HNK Varaždin
Gradski muzej varaždin
TZ grada Varaždina