Vikend u Varaždinu: najveći aeromiting u Hrvatskoj!

Datum objave: 21.07.2016

Najveći aeromiting u Hrvatskoj - CIAV 2016. (Croatian International Airshow Varaždin) održat će se 23. i 24. srpnja. Time organizator ove manifestacije, Aeroklub Varaždin nastavlja dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u gradu Varaždinu.

Sudjelovanje na CIAV-u već je potvrdilo čak 7 zemalja. Publika će na varaždinskom nebu vidjeti i MIG 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, borbeni zrakoplov mađarskog ratnog zrakoplovstva – JAS 39 Gripen, Pilatus PC9 i Soko Galeb G-2, koji će doletjeti iz Slovenije. Zaljubljenici u letjelice imat će prigodu vidjeti i helikoptere hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova - Augusta Bell 212 i Eurocopter EC -135, zrakoplove generalne i poslovne avijacije, te zračne jedrilice. Organizatori najavljuju i dolet još jednog atraktivnog oldtimera, zrakoplova sovjetske proizvodnje - Jakovljev JAK-11, koji će poletjeti iz Italije. Atraktivnosti ove zrakoplovne priredbe sigurno će pridonijeti i nastup Luce Bertossia, osvajača zlatne medalje na Svjetskim zračnim igrama koje su prošle godine održane u Dubaiju.

"Bit će tu i atraktivni nastupi akrobatske grupe Krila Oluje" - najavio je Robert Mišak, voditelj projekta CIAV 2016 te dodao kako se radi o najvećem aeromitingu ne samo u Republici Hrvatskoj, već i široj okolici.

Lijep prizor pružit će i baloni ispunjeni toplim zrakom koji će prelijetati varaždinsko nebo. Uz atraktivne zrakoplove, koje će posjetitelji imati prigodu razgledati na pisti varaždinskog aerodroma, moći će vidjeti i nove helikoptere Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske te atraktivne desante padobranaca, uz bogati zabavni program koji će završiti velikim koncertom Ivana Zaka.

Izvor: eVaraždin.hr