U varaždinskom HNK u petak premijera Ibsenove drame Hedda Gabler

Datum objave: 27.01.2015

Na Velikoj sceni varaždinskog HNK-a glumački ansambl premijerno će u petak 30. siječnja s početkom u 19.30 sati izvesti dramu Hedda Gabler, slavnog norveškog dramatičara Henrika Ibsena.

Varaždin je oduvijek bio jedna od kulturnih prijestolnica Hrvatske. Glazbena, likovna i dramska ponuda grada iznimno je raznolika i bogata, a ovih dana na rasporedu je još jedna premijera u varaždinskom HNK.

Riječ je o premijeri drame Hedda Gabler slavnog norveškog dramatičara Henrika Ibsena, koja će biti održana na Velikoj sceni u petak 30. siječnja, s početkom u 19:30h. Redateljica predstave je Ksenija Krčar, tekst je preveo Srećko Freundlich, a scenograf je Sven Stilinović. 

U predstavi nastupaju: Jan Kerekeš (Jørgen Tesman), Hana Hegedušić (Hedda, njegova žena), Ljiljana Bogojević (Gospođica Juliana Tesman, njegova teta), Milica Manojlović (Gospođa Elvsted), Robert Plemić (Sudac Brack), Ivica Pucar (Ejlert Løvborg).

Želite li prisustvovati ovom iznimnom kulturnom događaju informacije o dostupnosti ulaznica potražite ovdje. Ukoliko dolazite izvan Varaždina i želite provesti ugodan vikend u našem gradu preporučamo posebnu ponudu "Varaždinski paket kuture".