Varaždinske barokne večeri kandidat za “World’s Favourite Festival”

Datum objave: 04.04.2014

Nakon što je ove godine New York Times Varaždin uvrstio među 52 mjesta koja ove godine treba posjetiti, Varaždinske barokne večeri mogle bi se uvrstiti među svjetski najomiljenije festivale u ovoj godini.

Naime, varaždinski barokni festival kandidat je za titulu najomiljenijeg klasičnog festivala u kampanji "World's Favourite Festival" u kojoj ljubitelji glazbe širom svijeta mogu dati svoj glas festivalu koji zaslužuje tu titulu, bilo zbog svog programa, doba u godini u kojem se održava, grada koji mu je domaćin ili je jednostavno prirastao srcu zbog bilo kojeg razloga.

Prošle je godine izbor svjetski najomiljenijeg festivala bio odlično prihvaćen kako kod sudionika izbora tako i medija, a ove godine za titulu omiljenog festivala natječu se primjerice i festival u Salzburgu, Beethovenfest u Bonnu, Casteleton Festival, Versailles festival, Dubrovačke ljetne igre i brojni drugi festivali kojima se sada pridružuju i Varaždinske barokne večeri.

Glasovi za za World's Favourite Festival primaju se zaključno do 24. travnja, a glasovati se može ovdje. Ova je kampanja odlična promocija za ovogodišnje 44. Varaždinske barokne večeri, čija je zemlja partner Italija, a koje će se održati od 19. rujna do 1. listopada.

Izvor: eVaraždin.hr