Varaždinska proljetna turistička ponuda

Datum objave: 08.05.2014

Proljeće je u punom zamahu, a isto bi se moglo reći i za turistička događanja u Varaždinu. Ovih dana započinju brojni programi koji će oduševiti sve naše goste. Pogledate što vas čeka!

Zahvaljujući uvrštavanju na popis 52 destinacije The New York Timesa koje treba vidjeti 2014. godine, te sve većem interesu domaćih i stranih medija, popularnost Varaždina na turističkom tržištu trajno raste, ističu iz TZ Grada Varaždina. Varaždin je nedavno oduševio i novinare španjolskog Ocholeguas – El Mundo, koji su proveli dan u gradu i napravili interesantnu priču.

Kako bi se i gostima i Varaždincima posjet povijesnoj jezgri učinio što interesntnijim, ali i produžio boravak i povećala potrošnja, Turistička zajednica grada Varaždina nastavlja s već provjerenim događanjima, ali i započinje nove projekte.

Trg tradicijskih obrta

Turistička zajednica grada Varaždina će u subotu, 10. svibnja otvoriti novu sezonu Trga tradicijskih obrta, koji je već dvanaest godina jedna od turističkih atrakcija grada. Trg je postavljen s ciljem prezentacije i očuvanja tradicijskih vrijednosti Varaždina, a posljednjih je nekoliko godina smješten na proširenju Uršulinske ulice.

Kako bi poboljšala ponudu na Trgu tradicijskih obrta, Turistička zajednica Grada Varaždina je tijekom veljače uputila poziv proizvođačima predmeta tradicijskih obrta da se prijave za korištenje drvenih kućica na Trgu. Prema odluci Povjerenstva TZGV-a, sljedeće će dvije godine na Trgu tradicijskih obrta svoju proizvodnju i proizvode predstavljati klobučar, kovač, tkalja i pčelar te domaća radinost Krpe i konci, kao i Udruga za očuvanje starih zanata i poticanje kreativnosti Era slobodnih ruku.
 

Glazba na balkonima grada

Uz otvorenje Trga tradicijskih obrta, Turistička zajednica grada Varaždina će u nedjelju, 11. svibnja započeti i s projektom "Glazba na balkonima grada". U suradnji s Glazbenom školom u Varaždinu, a pod umjetničkim vodstvom profesora Zdenka Kušćera, četiri će se naredna vikenda na balkonu gradske vijećnice (u 10:30 sati), Županijske palače (u 11 sati),  i palače Sermage (u 11:30 sati) realizirati glazbeni program.

Učenici i profesori varaždinske Glazbene škole glazbom će naglasiti jedinstvenu atmosferu i šarm povijesne jezgre te varaždinsku glazbenu tradiciju približiti i Varaždincima i gostima.

 

Krajem svibnja i "Vrijeme jagoda"

Krajem svibnja će se u suradnji s varaždinskim ugostiteljima organizirati događanje "Vrijeme jagoda". Jagoda će se iskoristiti kao gastronomska tema, a svaki će od ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri u ponudi imati  jela i pića u kojima će jedan od sastojaka biti jagode. Bit će postavljeni štandovi na kojima će posjetitelji moći kupiti različite vrste jagoda i presadnice jagoda te dobiti savjet o sadnji i održavanju jagoda. Organizirat će se i show cooking te gastronomske radionice s temom jagoda pa će Varaždinci i njihovi gosti svim osjetilima moći uživati u jagodama.

Izvor: eVaraždin.hr