Varaždinci u novu godinu ulaze uz glazbu, klizanje i vatreno iznenađenje!

Datum objave: 29.12.2014

Uz bogat program u sklopu "Adventske čarolije", Grad Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Gradska tržnica pripremaju i doček nove, 2015. godine na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

Cjelokupni program dočeka nedavno je predstavljen u Gradskoj vijećnici, a u ime organizatora govorili su varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, njegov zamjenik Vjeran Radelić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, direktor Gradske tržnice Varaždin Predrag Ciglar te Marinko Šipoš iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti te glavni trener u AK Sloboda.

Program na Kapucinskom trgu počinje u 20 sati kada će se za glazbu brinuti DJ, dok u 22 sata počinje nastup EX Zodiac benda. Klizalište će raditi od 23 do 1 sat, a uz bogatu ugostiteljsku ponudu, Varaždince očekuje i vatreno iznenađenje u ponoć.

- Glavni zabavljači bit će varaždinski bend Ex Zodiac, koji iza sebe ima zapažene nastupe. Iznimne su kvalitete i Varaždinci ih vole, a nisu ranije nastupali na našem dočeku. Cijena je iznimno prihvatljiva, jer neko poznato estradno ime koštalo bi nas najmanje 125 tisuća kuna, a ovo naše što imamo je nešto što vrijedi poslušati i zabavljati se. Bit će tu i vatroefekti, ugostiteljska ponuda, radit će i klizalište. Ova je promjena na Kapucinski trg nešto pozitivno i tko zna gdje ćemo biti s dočekom za par godina, jer kad dobijemo Europsku prijestolnicu kulture, još ćemo javnih prostora staviti u funkciju građanima - rekao je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

- Po prvi puta u povijesti izlazimo s Korza na Kapucinski trg i vjerujem da će, s obzirom da je "Adventska čarolija" jako dobro prihvaćena od Varaždinaca, i ovaj, neću reći pokus, ali prvijenac u proslavi na Kapucinskom trgu proći dobro i biti dobro prihvaćen. Program je odličan, uz DJ-a od 20 sati i Ex Zodiac od 22 sata, i klizalište će raditi od 23 do 1 sat, dakle, ljudi će moći i uklizati u novu godinu. Bit će i ugostiteljske ponude. Ako usporedimo to s Danom grada, kad smo imali Nenu Belana i kad je zaista bila prava fešta, imamo pravo očekivati i jedan odličan i spektakularan ulazak u novu 2015. godinu. Prema tome, pozivam sve Varaždinke i Varaždince da dođu i pridruže nam se na Kapucinskom trgu i da zajedno, u dobrom raspoloženju uđemo u novu godinu - rekao je Goran Habuš.

Marinko Šipoš ukratko je najavio 37. Novogodišnju utrku, čiji će start i cilj i ove godine biti na Korzu, a očekivanja organizatora su da će ove godine premašiti prošlogodišnji broj od 310 trkača u cilju. 

Istaknuto je također kako je zbog ušteda omogućeno da se program produlji i na siječanj pa će se tako već 2. siječnja u klubu Rogoz održati tradicionalna rockerska Nova godina. Nastupit će sastavi Dr. Vinko, Družina od vješala, Kronika, Miris čempresa, Rock Feleri, Stari vukovi, The Dynamics i Timeless. Svirka počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.  

- Nećemo stati nakon 1. siječnja, već zahvaljujući uštedama oko logistike i svemu što je postavljeno na Kapucinskom trgu nastavljamo dalje. Očekuju nas još četiri koncerta na Kapucinskom trgu, bit će to većinom varaždinski bendovi, a to znači da smo Varaždincima omogućili da se taj program nastavi do završetka školskih praznika. Među tim glazbenicima će biti i Zack Dust i Jura Geci, koji su sudionici, već drugi iz Varaždina, na Blues Challengeu u Memphisu krajem siječnja - napomenuo je Rojnik. Na Kapucinskom trgu 5., 8., 9. i 10. siječnja nastupit će tako Jura Geci i Zack Dust, Skynard Crowd, Bluesshitters i Trio Decoro. Istaknuto je također da će klizalište na Kapucinskom trgu raditi do 1. veljače.

Izvor: eVaraždin.hr