Varaždin - TOP romantična destinacija u Hrvatskoj

Datum objave: 30.05.2019

Pronaći najromantičnije gradove u Hrvatskoj zaista nije teško, jer moglo bi se reći kako ih je naša mala zemlja puna, a mi vam donosimo šest najromantičnijih gradova u kojima možete pronaći svu potrebnu čaroliju.

Prema pisanju portala Jutarnji.hr,  a isto prenosi i portal eVaraždin u kombinaciji s gradovima i plažama na kojima još nema 'mase' turista, ovo su središta u Hrvatskoj koja su idealna za romantični bijeg s voljenom osobom, a među njima se pronašao i grad Varažin.
Grad Varaždin opisuju riječima : "Zašto ne biste istražili sjever Hrvatske? Zeleni bregi, slikoviti gradići prekrasne arhitekture i burne prošlosti, dvorci, toplice... Razloga za posjet ovom kraju zaista ne nedostaje. Neka vam baza bude Varaždin, barokni grad, jedan od najstarijih u Hrvatskoj, koji krasi izuzetna spomenička i umjetnička baština s najočuvanijom i najbogatijom baroknom urbanom cjelinom. Uz niz povijesnih palača, od kojih svaka ima zanimljivu povijesnu priču, najznačajnija je povijesna građevina Varaždina feudalna utvrda, davno nazvana Stari grad. A kad se umorite od istraživanja, oporavite se uz varaždinske mlince, klipić, pikantna jela od divljači, domaće kolače od dizanog tijesta..."

 

Mi svakako podržavo stav i ideju i podsjećamo da je hotel Turist, pravi dom Varaždinskog klipiča,
stoga dođite i uvjerite se u romantični izgled i okuse grada Varaždina.

 

Vaš hotel Turist

Izvor: eVaraždin