Varaždin - top destinacija u 2014. prema izboru New York Timesa

Datum objave: 12.01.2014

The New York Times nedavno je objavio članak "52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.", a na njihovoj se listi našao i Varaždin!

"Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedeset tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača, kao što je palača Drašković", objavljeno je u NY Timesu.

"U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe."

Od europskih destinacija na popisu su se našli i albanska obala, Beč, danski Elsinore, Rotterdam, Subotica, Škotska, Yorkshire, Frankfurt, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Vatikan i Island. Cjelokupnu listu možete pronaći ovdje.