Varaždin će biti domaćin finala europskog nogometnog prvenstva U-17

Datum objave: 10.02.2017

Grad Varaždin će u svibnju ove godine biti domaćin tri značajne nogometne utakmice. Na stadionu Varteksa bit će odigrano finale, a vjerojatno i jedno četvrt-finale Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti  EURO U-17 te finale ovogodišnjeg Hrvatskog nogometnog kupa.

Na sastanku održanom u utorak u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Goran Habuš najavio je skoro svečano potpisivanje ugovora kojim bi Grad Varaždin preuzeo obaveze te u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Varaždina i Hrvatskim nogometnim savezom učinio sve kako bi Varaždin i Hrvatska bili uzorni domaćini. Gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je da je Varaždinu čast što mu je povjerena organizacija i što će u vrlo kratkom vremenu biti domaćin tri velike nogometne utakmice.

Od 3. – 19. svibnja 2017. godine  EURO U-17 u Hrvatskoj će ugostiti 16 najboljih reprezentacija koje će na osam hrvatskih stadiona u tih 17 dana odigrati ukupno 32 utakmice. Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu 19. svibnja u večernjim satima. Organizatori predlažu da se kao svojevrsna priprema u Varaždinu odigra i jedna četvrt-finalna utakmica. Finale, kao i ostalih 14 utakmica uživo će prenositi EUROSPORT koji ima 236 milijuna gledatelja u 94 zemlje svijeta što govori o velikoj važnosti tog natjecanja i prilici za promociju Varaždina i Hrvatske. Planirani proračun cijelog natjecanje je 2,7 milijuna Eura. Stadion Varteksa kapaciteta 9300 mjesta ugostit će navijače finalnih reprezentacija ali će to biti prilika za varaždinske građane, a prije svega učenike da napune stadion i uživaju u vrhunskom sportskom događaju.

Po završetku EURA U-17 Varaždin će već 31. svibnja 2017. godine biti domaćin finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa. Očekuje se dolazak više tisuća navijača što zahtjeva besprijekornu organizaciju. Stanje stadiona Varteks ocijenjeno je dobrim, no za domaćinstvo tako značajnih utakmice stadion će što prije trebati licencirati za prvoligaška natjecanja te dodatno pripremiti.

Izvor: varazdin.hr