Uskrsna izložba ukrašenih pisanica u Muzeju anđela

Datum objave: 18.03.2016

Od utorka 22. ožujka Muzej anđela bit će domaćin jedne posebne izložbe - brojni umjetnici će oslikati pisanice i tako nam predočiti svoj doživljaj Uskrsa!

Muzej anđela, na čelu sa svojim domaćinom, Željkom Prstecom, organizira posebnu izložbu povodom Uskrsa. Jedinstvena je po tome što će posjetitelji tijekom dva tjedna moći uživati u nesvakidašnjim pisanicama, koje su, u dogovoru s Željkom Prstecom, oslikali razni domaći umjetnici. Izložba 'Pisanice' bit će otvorena 22. ožujka s početkom u 18 sati u Muzeju anđela.

Dan kasnije, 23.03. u 10 sati, u Rajskom vrtu okupit će se nešto manje poznati umjetnici, polaznici varaždinskih dječjih vrtića, a prilikom posjete Rajskom vrtu, izložit će, na za to predviđena mjesta, svoje pisanice, koje su ukrašavali sa svojim tetama.

Muzej anđela osigurao je jaja za ukrašavanje, a mališani ih vrijedno pripremaju za srijedu pa pozivamo sve predstavnike medija na ovo zabavno, razigrano i veselo druženje u prijepodnevnim satima – ističu organizatori.

Unikatne oslikane ljuske
Inače, ukupno će 10 autora prezentirati svoj vid doživljaja Uskrsa ukrašavanjem pisanica na svoj, neobičan, poseban i unikatni način. Na popisu autora izložbe su imena umjetnica i umjetnika koji su već izlagali u Muzeju anđela pa će biti zanimljivo vidjeti kako uz slike koje stvarali tijekom karijere, doživjeli zadatak oslikavnja jaja. Izlagači će se predstaviti s jednom ili više pisanica,  a na popisu su Ivan Duić, Lidia Kralj Stanić, Mirjana Zajec Vulić, Mirjam Vukelić, Zdravko Šabarić, Wanda Tudja Strahonja, Zlata Merlin, Nela Kezelj, Dan Šercar i Željko Prstec.

Izložba 'Pisanice' bit će dostupna za razgledavanje sve do 6. travnja 2016.