Uskoro počinje 12. Trash film festival

Datum objave: 04.09.2017

Superjunaci i svi oni koji se tako osjećaju od 6. do 9. rujna okupit će se u Varaždinu na jubilarnom 12. Trash film festivalu čija tema su ove godine upravo “superjunaci”.

Bit će tu ponovno zabavnih niskobudžetnih filmova koje su izradili amaterski filmaši iz svih dijelova svijeta, odlične glazbe, zanimljivih debata, a ponovno će te moći provjeriti i svoje filmsko znanje na filmskom kvizu.

Na predstavljanju programa 12. Trash film festivala koje je održano u Caffe baru Elephant u Varaždinu, direktor festivala Slobodan Runjak otkrio je da je ove godine na natječaj Udruge Trash, koja je glavni i odgovorni organizator festivala, stiglo gotovo 150 filmova te da je pažljivom selekcijom taj broj smanjen na tridesetak filmova koji će biti prikazani u službenoj konkurenciji festivala i boriti se za festivalske nagrade – famozne Zlatne motorke.

– Veseli nas ponovno dobar odaziv amaterskih filmaša na naš natječaj. Posebno nas veseli to da su nam, uz već standarne europske filmaše iz Španjolske, Portugala, Njemačke i tako dalje, svoje filmove poslali i filmaši iz prekooceanskih zemalja. Imamo tako ove godine jedan film iz Južne Koreje no na nesreću ne i iz Sjeverne Koreje. Filmovi su nam stigli i iz Kanade i SAD-a što dovoljno govori o značaju našeg festivala jer kad vam američki filmaši šalju svoje filmove na neki festival u neki tamo Varaždin, onda to valjda nešto znači. Žalosti nas samo da iz Hrvatske imamo samo jedan film. Ovim putem apeliramo na hrvatske filmaše da ne gube entuzijazam i volju i da nastave ili počnu snimati filmove – poručio je Runjak.