Špancirfest ide dalje - dolaze Laibach, Stereo MC's, Parni valjak...

Datum objave: 28.08.2014

Polovica Festivala dobrih emocija je iza nas. Iako ga je povremeno mučilo loše vrijeme, Špancirfest je u svom "sweet sixteen" izdanju već vidio nekoliko antologijskih koncertnih nastupa, ulični i kreativni programi skupljaju same pohvale, a after tulumi kod Arene polako ulaze u legendu.

No tek smo na polovici i čeka nas bogati program do kraja festivala, s nekim manjim izmjenama.

Za početak, danas će na Trgu Miljenka Stačnića će zasvirati Cinkuši, nakon kojih, oko 22:30, slijedi veliki i toliko čekani, ali i zbog proloma oblaka prekinuti koncert Laibacha. Podsjećamo, kupci ulaznica za koncert Siddharte/Laibacha, koji to još nisu učinili, mogu s njima besplatno ući na jedan od preostalih koncerata na Starome gradu.

Ulični programi poput Soulfingersa ili Čarolije stvaranja su sa srijede, zbog prijetnje s neba, prebačeni na četvrtak. Točne lokacije i vremena provjerite na programu. U Županijskoj palači svira Tedi Spalato, a svi ostali sadržaji idu prema rasporedu.

Za vikend će se na glavnoj pozornici kod Starog grada izredati velika hrvatska, regionalna, ali i svjetska imena. Stari grad će u petak, 29. kolovoza rasplesati energizirana kombinacija. Najprije stižu legendarni Stereo MC's, a potom se na pozornicu penju miljenici Špancirfesta - Kiril Djaikovski s TK Wonder i MC Wasph.

Subota, 30. kolovoza je rezervirana za pankerski zvuk Brkova, Punčki i Kawasaki 3P, a finalnu će noć u nedjelju 31. kolovoza, nakon što nas raznježi dubrovačka atrakcija Silente, raspjevati "hrvatski Stonesi", veliki, neponovljivi Parni valjak. Parni valjak je bend koji u potpunosti sažima sve ono što Špancirfest čini posebnim festivalom - njihove pjesme premošćuju generacije, a šire ogromnu količinu pozitivne energije spajajući ljude raznih glazbenih ukusa. Bit će to pravi, veliki, špancirfestovski finale za pamćenje.

Izvor: eVaraždin.hr