Špancirfest 2017: Stand-up nastupi kreću danas

Datum objave: 21.08.2017

Danas i sutra su na redu istinski komičari, Ivan Šarić i Željko Pervan. 

Ivan Šarić

Smijeh je lijek, a stand-up komedija najzahtjevniji ali i, kad imate posla s istinskim komičarem, najbolji način njegove konzumacije. Svestrani Ivan Šarić punokrvni je komičar, dio nevelike, ali aktivne i iznimno talentirane hrvatske stand-up scene, čovjek koji je napunio Lisinski, zavodio Johna Stewarta, a osim što nas nasmijava, on vodi radio i tv emisije, glumi, a zna ispeći i dobar roštilj. Omiljene teme su mu – sve, ne štedi nikoga, a ponajmanje publiku koja ponekad teško dolazi do daha od smijeha. Na sreću, pozornica kod vile Bedeković nalazi se na otvorenome pa ćete imati dovoljno kisika, a kako ne bi ostali zakinuti za urnebesnu večer komedije na Špancirfestu, požurite.

Željko Pervan

„Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je vjerojatno namjerna i dobro pogođena“, kaže Željko Pervan u opisu svog stand-up showa, patriotski nazvanog “Na komadiću Europe”.

Njega, Željka Pervana, valjda ne treba posebno predstavljati. Čovjek je sinonim za komediju i satiru u Hrvatskoj, a time se bavi još otkada su eterom 101-ice, u gotovo gerilskim uvjetima, žarila, palila, provocirala i povijest ispisivala “Zločesta djeca”. Nakon mnoštva uspješnih projekata, koje valjda također ne treba navoditi, jer ih je jednostavno previše, Željko Pervan se trenutačno bavi pretresanjem aktualnih tema koje muče stanovnike našeg komadića (da ne bi rekli “ruba”) Europe: EU, umirovljenici, žene, muškarci, političarke i političari, trgovi, fontane, rive, šume, kune, more sinje i to sve čini zbijajući šale bez dlake na jeziku kako bi stvarnost, u maniri najbolje satire, prikazao onakvom kakva ona zaista jest – ponekad bizarnom, ponekad zabavnom, ponekad tužnom, ali u Pervanovoj interpretaciji, uvijek urnebesno smiješnom.

Izvor: Špancirfest.com