Špancirfest 2015 - ulični program

Datum objave: 08.08.2015

Ulični program ovogodišnjeg Špancirfesta bit će vjerojatno najraskošniji i najbogatiji do sada, a popis performera, uličnih artista, predstavnika novog teatra i uličnih glazbenika odabranih kroz natječaj “Postani heroj ulica Špancirfesta” zaista je respektabilan.

Špancirfest je na hrvatsku festivalsku scenu od samih početaka unosio kreativnost i inovacije. Jedno od najzabavnijih obilježja festivala svakako je njegov ulični program koji, iako se svake godine mijenja i sazrijeva, uvijek zadržava dionizijsku atmosferu kojom je osvojio tisuće posjetitelja.

Posebni značaj ima ovogodišnja suradnja Špancirfesta s manifestacijom Rendez-vous, festivalom Francuske u Hrvatskoj kroz koji će na Kapucinskom trgu nastupiti sjajna akrobatska skupina Transe Express s programom kakav još nije bio viđen na ulicama Varaždina. Ovakvo sadržajno povezivanje s drugim manifestacijama dio je budućnosti Špancirfesta kao platforme razvoja kreativne industrije.

Od ostalih izvođača, mogu se izdvojiti glazbeni showovi Señor Marküsen, Factorica Circular - Rodafonio ili Dynamogene. Biti će zanimljivo i najmlađima zahvaljujući recikliranom vrtuljku MOWETZ & CO i KATAKRAK - L´Animalade. Ulice će pohoditi čarobni leptiri STELZEN ART i ljudski skakavci ZEBRA - Grasshoppers, duh teatra unijet će DUOH! LALA!, ASPHALT THEATRE - ASPHALT EXODUS te mistični ADAM READ -  Parasomnia, nismo zaboravili ni na ljubitelje vatre pa je tu CIRKUSFERA - AVFM fire performance.

Više o programu možete saznati u priloženom videu.Izvor: eVaraždin.hr
 

Posebna ponuda hotela Turist: "Španciranje u Varaždinu"
Želite li doživjeti Špancirfest u punom sjaju osigurajte svoje mjesto što prije!
• tel: +385 42 395 395
• web: http://hotel-turist.hr/rezervacija 
• e-mail: recepcija@hotel-turist.hr