SJAJAN REZULTAT Kuhar Hotela Turist Marin Sambolek s timom osvojio srebro u Pragu!

Datum objave: 09.10.2017

Marin Sambolek, mladi kuhar iz Hotela Turist u timu s varaždinskim kuharom Zlatkom Novakom, sudjelovao je ovog vikenda u Pragu na prestižnom kulinarskom natjecanju Global Chefs Challenge, gdje su ovi kuhari osvojili srebro!

Riječ je o jednom od najvećih svjetskih natjecanja kuhara, a zadatak je bio u tri sata pripremiti i servirati predjelo, glavno jelo i desert, uz određene zadane namirnice. Za predjelo je bila zadana jakobova kapica i brancin, za glavno jelo teleći but i guščja jetra, a u desertu je moralo biti 40 posto čokolade te dvije komponente od kojih jedna mora biti pečena.

- Srebro zlatnog sjaja! Zlatko Novak i Marin Sambolek osvojili su drugo mjesto i tako ostvarili najbolji hrvatski rezultat na spomenutom natjecanju! Čestitke momci! Sasvim zasluženo! - stoji u objavi Hrvatskog kuharskog saveza.

Izvor: varazdinski.hr