Severina, Plavi orkestar i Zvonko Bogdan na ovogodišnjem Porcijunkulovu

Datum objave: 28.07.2014

Severina, Plavi orkestar, Zvonko Bogdan, Massimo i Klapa Intrade glavne su zvijezde ovogodišnjeg 50. Porcijunkulova.

Predstavljen je finalni progam i raspored koncerata 50. Porcijunkulova na kojem se ove godine očekuje oko 150 tisuća posjetitelja.

U pet dana održavanja manifestacije, predviđen je niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest međimurskog kraja, kao i velik broj atraktivnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja te svakodnevnih koncerata renomiranih estradnih izvođača na Trgu Republike u Čakovcu.

Zvijezde glazbenih događanja ove godine predvodi Severina koja će koncert održati u srijedu 30. srpnja, a nakon nje na pozornici će se izredati i druga velika estradna imena poput Plavog orkestra, Zvonka Bogdana, Tomislava Bralića i klape Intrade... Feštu će zaključiti Massimo koncertom u nedjelju 3. kolovoza.

Održat će se Oldtimer susret, Međimurski festival za djecu (Mali MEF), streličarski turnir i prezentacija nadaleko poznatih međimurskih vinara, koji su već prepoznatljivo obilježje Porcijunkulovog.

Nad Ulicom Kralja Tomislava bit će postavljeno oko tisuću šarenih kišobrana koji će gradu dati dozu šarenila. Novost u programu su i konjičke igre i husarska alka Husarske garde Varaždinske županije i Zrinske garde Čakovec.

Ove godine prijavio se i rekordni broj izlagača, njih oko 180 iz cijele Hrvatske, Mađarske i Slovenije.

Izvor: eVaraždin.hr