Sajam lova, ribolova, prirode i turizma od 7. do 9. listopada u Areni Varaždin

Datum objave: 06.10.2016

Ovogodišnje izdanje Međunarodnog sajma lova, ribolova, prirode i turizma, održavati će se u Areni Varaždin od 7. do 9. listopada.

Ovogodišnje, 21. izdanje, predstavili su direktorica sajma Maja Šimenc, predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Ivan Kutnjak i tajnik Sportskog ribolovnog saveza Varaždinske županije Marijan Kolednjak.

- Već je 20 godina iza nas, sajam je izuzetno posjećen i mislim da je postala manifestacija koja se u ovom kraju ne propušta. Očekuje nas stotinjak izlagača koji će prezentirati svoju bogatu ponudu. Očekuje nas puno toga lijepoga i pozivamo sve da nam se pridruže - rekla je Maja Šimenc.

Na ovogodišnjem izdanju predstavit će se stotinjak izlagača iz osam zemalja, uključujući i Hrvatsku, a cilj je okupiti sve ljubitelje lova, ribolova, prirode i turizma na jednom mjestu, kao i njihova edukacija o spomenutim aktivnostima. Samo otvorenje sajma održati će se u petak, 7. listopada, kada će se kuhati lovački gulaš za sve posjetitelje, a pripremat će ga Lovački savez Varažinske županije.

Osim gulaša, prvog dana održavanja sajma održat će se i predavanje naziva 'Mogućnost primjene novih metoda u procjeni kvalitete staništa za uzgoj divljači', a predavač je izv.prof.dr.sc. Krešimir Krapinec, kao i sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog lovačkog saveza.

U subotu, u Ljubeščici će se održati Sajamski kup u gađanju letećih meta, u kojem će sudjelovati 50-ak ekipa, dok će se u samoj Areni cijeli dan održavati besplatni preventivni pregledi razina šećera, tlaka i spirometrije, a provodit će ih Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća 'Kaj sad?'.

Također, posjetitelje očekuje i revija lovačkih pasmina na kojoj će se predstaviti desetak pasmina i Okrugli stol o spin ribolovu kroz povijest i danas.

Nedjelja, zadnji dan festivala, rezerviran je za kreativnu radionicu za djecu koju će voditi Maja Patafta, kao i prezentacija disc golfa, koja će se od 14 sati održavati na vanjskom prostoru, točnije na nasipu uz Dravu.

Mnogi posjetitelji će u sva tri dana moći razgledati i brojne izložbe, među kojima valja istaknuti izložbu divljači hrvatskih krajeva, izložbu gmazova i vodozemaca u organizaciji Zoološkog vrta grada Zagreba, izložbu gljiva Gljivarskog društva Smrčak iz Čakovca, kao i izložbu prepariranih slatkovodnih riba.

Za sve posjetitelje sajma, Gastrocom je pripremio i široku gastronomsku ponudu i glazbeni program. Ulaznice se mogu kupiti na ulazu po cijeni od 25 kuna za odrasle, dok će učenici, studenti i umirovljenici moći kupiti ulaznice za 15 kuna, a obiteljska ulaznica će koštati 60 kuna.

Izvor: varazdinski.rtl.hr