PRVI DAN ŠPANCIRFESTA Vatromet, Bajaga, Amira Medunjanin, Scifidelity Orchestra i još mnogo toga...

Datum objave: 17.08.2018

Pred nama je prvi dan Špancirfesta! I dok subota i nedjelja žestoko kreću već od jutarnjih sati, petak ipak počinje lagano.

No nipošto lagano i ne završava.

Ljubitelji vatrometa neka se pobrinu da im u 22 sata oči budu uprte u nebo iznad Varaždina. Vatromet će puštati u blizini Starog grada.

Glazbeni program

Najviše će pažnje kod špancirera svakako privući glazbeni program. Tako nas na tri pozornice čekaju odlični izvođači.

Svakako je prvo ime prvog dana Špancirfesta Bajaga i instruktori kojima je ovo treći nastup na Špancirfestu. Iako mu je ime posljednjih dana povezano sa stvarima koje su miljama daleko udaljene od glazbe, danas to neće biti važno. Bajaga će nastupiti na velikoj pozornici u Kraljevskoj zoni (pokraj Starog grada), a početak je u 22 sata.

Ljubitelji sevdaha doći će na svoje na pozornici Vile Bedeković gdje će s početkom u 21 satkoncert započeti Amira Medunjanin.

A oni koji odluče večer provesti na Korzu, neće pogriješiti! Na pozornici ispred Gradske vijećnice pravi spektakl u 20 sati priuštit će vam međimurski dečki Scifidelity Orchestračija je popularnost rapidno porasla nakon odličnih nastupa u showu Supertalent. Scifidelity Orchestra će istog dana, ali u 17 sati, nastupiti i na Franjevačkom trgu kod City Centra.

Na Trgu Miljenka Stančića prisutne će od 21:30 zabavljati Dj Poncije.

Ulični program

Što se performansa tiče, uličnu feštu započet će cirkuska skupina PanGottic koja na ulice Špancirfesta dovodi svoj novi show Thingamabob! Riječ je o spoju akrobacija s lopticama potpomognutim čudesnim napravama koji prati neobičnog izumitelja u nastojanju da stvori savršenu lančanu reakciju. PanGottic će u petak nastupiti na Korzu u dva navrata, prvo u 17, potom u 19 sati.

U 18 sati na Franjevačkom trgu kod City Centra nastupit će zabavni duoKarcocha&Kumilintu, dok će kod kipa Grgura ninskog u 20 sati i 30 minuta nastupiti skupina IV (Four).

Na ulicama i trgovima Varaždina bit će i heroji ulica! Tako će svoje umijeće već u jutarnjim satima pokazati Snuggie Festival i Milicija akustik, dok će u poslijepodnevnim satima nastupiti Gungula, Lora, Lovro i Irma, Aklea Neon, Black Shelter i Grupna terapija.

Park kreative i Vindiland

I najmlađi će moći uživati već od jutarnjih sati. Tako će Park kreative raditi od 9 do 12 sati te kasnije od 16 do 20. Mališani će moći uživati u radu s glinom, predstavama i brojnim drugima aktivnostima. U 21 sat će pak biti organizirano malo kino pod zvijezdama.

Vindiland će raditi od 10 do 14 sati te od 16 do 20 sati.

Ostali sadržaji

Među novim sadržajima ističe se Latino zona na Kapucinskom trgu pa ako se zaželite plaža, koktela i ritmova Latinska Amerike, to je pravo mjesto za vas.

Oni željni lunaparka moći će se zabaviti kod Starog grada gdje vas čeka lunapak Čarli.

Kraljevska zona ove će godine ponuditi još veći spektar delicija.

Uska ulica i ove će godine biti dizajnersko središte Špancirfesta, dok će umjetnici biti smješteni u Školsku ulicu.

A ako želite dodano upoznati gastronomsku ponudu naše županije, mjesto za vas je atrij palače Varaždinske županije!

Više informacija možete pronaći na službenim stranicama Špancirfesta.

Izvor:varazdinski.hr