Datum objave: 26.10.2017
Danas, na Svjetski dan kuhara i Dan kruha, uz pomoć Udruge kuhara Varaždinske županije i hotela Turist, u trnovečkom Dječjem vrtiću Zeko svečano su proslavljene te manifestacije.
Povodom tih događaja, uz pomoć kuhara i djelatnika hotela Turist, djeca su pripremama Varaždinske klipiče, pravi autothoni proizvod ovog kraja. Događanje je održano u sklopu projekta ''Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije'', kojeg provodi Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj, a čiji je glavni cilj edukacija i podizanje svijesti o poljoprivredi i zdravoj prehrani.
Događanju su prisustvovali predsjednik Udruge kuhara Varaždinske županije i djelatnik hotela Turist Damir Crleni i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr. sc. Dragutin Vincek, te kuhari Hotela Turist Marin Sambolek i Ana Županić.