Poznat je program ovogodišnjeg Špancirfesta - evo što i tko vas sve očekuje!

Datum objave: 24.07.2018

Poznat je program ovogodišnjeg 20. Špancirfesta kojeg su danas predstavili dogradonačelnica Sandra Malenica i direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth te predstavnici sponzora ovogodišnjeg Špancirfesta.

Preostalo je još 23 dana do Špancirfesta, a već se kroz dva tjedna izlazi van s prvim kućicama. Špancirfest će sadržavati preko 60 glazbenih programa i 28 koncerata, na tri pozornice. Glavna pozornica biti će na Starom gradu odnosno nova zona ili „party zona“. Također na glavnoj pozornici biti će preko 120 sati programa tijekom 10 dana, te će se tamo održati glavni koncerti koji su ujedno i besplatni.
Neki od glavnih izvođača su: UB40, Soul to Soul, The Brand New Heavies, Dubioza kolektiv, S.A.R.S., Zdenka Kovačićek, Mia Dimšić, te Zabranjeno pušenje.

Inače prvi dan je trebao otvoriti Parni Valjak, ali zbog zdravstvenog stanja Akija Rahimovskog i preporuci liječnika treba mirovati sljedeća dva mjeseca, te su otkazali sve nastupe. Umjesto Parnog Valjka, nastupit će Bajaga i Instruktori. Kod vile Bedeković kroz četiri dana koncertnog programa nastupat će: Amira Medunjanin, Josipa Lisac, Zlatko Stefanovski i Zoran Predin. Ostalih 6 dana biti će kazališne predstave u organizaciji i suradnji varaždinskog Kerekesh Teatra.  

Pozornica na korzu koja će biti žanrovski dosta raznolika tijekom svih deset dana, također će imati koncerte i još jedna pozornica na otvorenom - Stančićev trg gdje će biti 10 dana party zona uz dj-e.

- Ja bih iskoristila priliku i spomenula još dvije lijepe stvari koje su se dogodile Špancirfestu. Jedna stvar je da je Špancirfest uvršten na listu od 20 najboljih kulturnih i umjetničkih festivala u Europi po izboru najveće i najčitanije kanadske web turističke stranice Flightnetwork – izjavila je Jelena Toth.

- U narednih par dana, dići ćemo „page“ od zone Stari grad i na njemu će biti svi programi po danima. Zona će biti podijeljena na nekoliko mikro zona: koncertnu zonu koja je otprilike oko 2500 kvadrata, lounge bar, Carlsberg pivnicu, coca colu trgić s nekim njihovim proizvodima i šankovima, street food zonu, slatku zonu, sweet and bubble bar, spirit zona gdje je rakijarnica i viski bar - zaključuje Robert Magić

 – Što se tiče koncerata, s obzirom da smo malo ograničeni s prostorom biti ćemo i kapacitetom pa već unaprijed molimo sve posjetitelje koji stižu na koncerte da dođu ranije i zauzmu svoja mjesta. Kada se popuni prostor gledališta morat ćemo ograditi ulaz, i ne dozvoliti više dodatne posjetitelje - dodala je Jelena Toth

– Meni je najbolje bilo vidjeti onaj prvi-prvi špancirfest kad je to bio jedan suncobran, dva čovjeka u jednoj ulici, a evo čujemo danas, ne samo da je brand grada Varaždina, hrvatske, nego vidimo da je čak prepoznat na razini svijeta. Varaždin je prekrasna pozornica za sve ono što Špancirfest pruža - zaključila je zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica.

Izvor: evarazdin.hr