Porcijunkulovo 2016: počinje šest dana zabave u Čakovcu!

Datum objave: 29.07.2016

Ovogodišnje izdanje Porcijunkulova trajat će šest dana (od 29. srpnja do 3. kolovoza) i donosi pregršt događanja! 

Vrhunski izvođači, bogat i raznovrstan program jamče da će ovogodišnje Porcijunkulovo bit najbolje dosad! Koncerti na glavnoj pozornici na Trgu Republike nude poznata imena, renomirane estradne izvođače, pa će vas zabavljati Jelena Rozga, klapa Cambi, Jole, Bajaga, Parni valjak i klapa Kampanel. Izvođači su pomno birani, s namjerom da, kao i do sada, svatko pronađe nešto za sebe i da se zadovolje svi glazbeni ukusi.

Interes za sudjelovanje je ogroman, mjesec dana prije početka imamo već 250 prijavljenih izlagača, javili su se i novi sponzori, tako da će se i ovogodišnje Porcijunkulovo pokriti, rekao je, među ostalim gradonačelnik Kovač. Predstavio je i aplikacije za mobilne uređaje pomoću kojih će posjetitelji moći vidjeti što se u pojedinom trenutku na jednoj od pozornica događa.

Zanimljiv je i vjerski dio programa. Ove godine obilježava se 800 godina prvog Porcijunkulovskog oprosta, te će nakon svete mise u ponedjeljak 1. kolovoza biti predstavljena knjiga fra Darka Teperta „Porcijukulski oprost“. Procesija na blagdan Gospe od Anđela kreće u 9:30, a glavnu misu u 10:00 sati, vodit će krčki biskup, fra Ivica Petanjak. Mise na slovenskom i mađarskom jeziku bit će u 11:15 sati.

Ni ove godine neće nedostajati radionica starih zanata, prezentacije streličarstva, oldtimer susreta i još mnogo toga. Posebna se pažnja ove godine posvećuje najmlađima, te će se tako održavati kreativne radionice za djecu vezane uz mnoge prigodne teme.

Prošle se godine Porcijunkulovo moglo pohvaliti s preko 200.000 posjetitelja i više od 200 izlagača, a ove se godine očekuje još više. Naravno, kišobrani će ponovno biti postavljeni iznad glavne čakovečke ulice, što je postao svojevrsni znak prepoznatljivosti ove manifestacije.

Ovo je 52. Porcijunkulovo po redu u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca, a samo porcijunkulovsko proštenje u Čakovcu se odražava od dolaska Franjevaca, odnosno od 1691. godine. Ovogodišnji program počinje u petak 29. srpnja, a traje do srijede 3. kolovoza.

Kompletan program ovogodišnjeg izdanja Porcijunkulova možete pronaći ovdje.

Izvor: eMedjimurje.hr