Kuhari hotela Turist ponovo zlatnog sjaja

Datum objave: 02.12.2019

Nakon završetka 13. Dana hrvatskog kulinarstva i proglašenja onih najboljih – red je da objavimo i ukupan poredak svih natjecatelja odnosno ekipe Hotela Turist po kategorijama.

Tročlani timovi natjecali su se u pripremanju svečanih hladnih plata u kategoriji 'Hladni eksponat'. Drugo su mjesto osvojili kuhari iz Udruge kuhara Splitsko dalmatinske županije, a Treće je mjesto pripalo ekipi iz Panorame u Prelogu. Prvo je mjesto pripalo Hotelu Turist iz Varaždina odnosno kuharima Mariu Melnjaku, Lovri Stančinu i Indiri Pisačić.
Jedna od najatraktivnijih kategorija ovogodišnjih Dana hrvatskog kulinarstva je upravo kategorija popularno nazvana „mistery box“ u kojoj su natjecatelji dobili namirnice na licu mjesta te bez pomoći literature, interneta ili svojih kolega, morali su skuhati toplo predjelo, glavno jelo i desert s vremenskim ograničenjem. Treće mjesto u toj zahtjevnoj kategoriji pripalo je Marinu Samboleku iz Hotela Turist u Varaždinu, drugo mjesto osvojila je Ana Maria Stanković, a prvo je mjesto osvojio Marin Pozder.
U borbu za ovaj prestižni naslov Državnog prvaka u kuharstvu odvažilo se 4 mladih kuhara s već zavidnim natjecateljskim iskustvom. Uložili su ogromne napore u proteklih nekoliko mjeseci kako bi se kvalitetno pripremili a to su ovih dana i demonstrirali. Ukupan poredak za titulu Državnog prvaka u kuharstvu za 2019., Treće mjesto pripalo je Marinu Samboleku iz Hotela Turist u Varaždinu. Drugo je mjesto odnio Marin Pozder iz Restorana Bedem u Varaždinu, a prvo je mjesto pripalo jedinoj ženi među natjecateljima za titulu – Ani Mariji Stanković iz Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije.

Izvor: Hrvatski kuharski savez

Ponosni smo i iznimno sretni, što je baš naša ekipa, ponovo među najboljima, a za nas bez dvojbe i najbolja u Hrvatskoj.
Čestitamo mladoj i vrijednoj "klapi" iz kuhinje!


Ekipa Turist

Dođite u hotel Turist i uvjerite se u njihova kulinarska umijeća.

Vaš hotel Turist