Objavljeni vizual i program 44. Varaždinskih baroknih večeri

Datum objave: 08.05.2014

Na službenim internetskim stranicama Varaždinskih baroknih večeri objavljen je novi vizual ovogodišnjeg Festivala, koji će u biti održan u Varaždinu od 20. rujna do 2. listopada.

Zemlja partner 44. Varaždinskih baroknih večeri je - kao što je i otprije poznato - Italija, iz koje će stići poznati glazbenici i ansambli.

Tako će već na otvorenju, u petak, 19. rujna u varaždinskoj katedrali nastupiti poznati talijanski ansambl Accademia Bizantina, uz hrvatske glazbene snage Hrvatski barokni ansambl i varaždinske pjevače iz katedralnog zbora Chorus Angelicus. Koncertom otvorenja dirigirat će Ottavio Dantone, talijanski dirigent i glazbenik posebice poznat po svojem proučavanju barokne glazbe.

Kroz 13 festivalskih dana publika će moći uživati u baroknoj glazbi i gostovanju domaćih i stranih glazbenika, a zanimljivi će biti koncerti Venecijanskog baroknog ansambla, koncert pod svijećama u Starom gradu na kojem će nastupiti japanski glazbenik Yasunori Imamura na lutnji, baroknoj gitari i teorbi, kao i koncerti njemačkih, talijanskih, turskih i domaćih glazbenika.

Posebne glazbene poslastice ovogodišnjeg Festivala bit će i koncerti uz baroknu kavu na Trakošćanu. Prvog festivalskog vikenda publika će tako imati priliku poslušati ansambl Camerata Garestin s programom "Karneval u Veneciji", a u istom prostoru tjedan dana kasnije nastupit će vrsna talijanska sopranistica Francesca Lombardi Mazzuli koja je već oduševila na koncertu u sklopu VBV-a u austrijskom Ossiacher Seeu. I ove godine na Festivalu posebna će se pažnja posvetiti domaćoj baroknoj glazbenoj ostavštini pa će tako ansambl Lado održati koncert pod nazivom "Gospin plač kroz stoljeća".

U sklopu Festivala bit će održan i simpozij u organizaciji VBV-a i HAZU-a posvećen životu i djelu akademika Jurice Muraia s koncertom točno u podne. Uz program na www.vbv.hr objavljene su i cijene ulaznica za pojedine koncerte, koje se već mogu rezervirati u Koncertnom uredu ili putem mail adrese office@vbv.hr.

Izvor: eVaraždin.hr