New York Times ponovo hvali Varaždin!

Datum objave: 30.05.2015

Prošle godine magazin New York Times je objavio članak pod naslovom "52 Places to Go in 2014", a na listu preporučenih destinacija stavili su i Varaždin. Ovih dana objavili su i novi članak naslovljen "In Varazdin, a Thriving Arts Scene Emerges" u kojemu ponovo hvale naš grad!

Američki The New York Times u petak je u svojoj rubrici “Putovanja“ još jednom prostor posvetio Varaždinu. Članak kojeg potpisuje Shivani Vora, rezultat je njenih impresija baroknim gradom kojeg je posjetila u siječnju ove godine.

"Hrvatska je možda najpoznatija po slikovitoj dalmatinskoj obali uzduž koje se nižu srednjovjekovni gradovi poput Dubrovnika. Varaždin, grad s 50.000 stanovnika u unutrašnjosti Hrvatske, koji je udaljen sat vremena vožnje od Zagreba, ima jednako bogatu povijest, ali je u posljednjih nekoliko godina postao poznat i kao centar kulture", navodi autorica u jednom odlomku članka.

Autorica je tijekom svojeg boravka imala priliku dobro upoznati i varaždinsku kulturnu scenu. U tome su joj nesebično pomogli Martin Kamenić, Davor Bobić, Ivan Mesek i drugi naši sugrađani. Shivani Vora zavirila je, između ostalog, u atelje Darwina Butkovića, a u svom članku svjetskim putnicima preporuča da odsjednu u Julijanovom apartmanu (Julijanovo dvorište).

Nas posebno veseli što je u članku spomenut i restoran hotela Turist kao mjesto gdje turisti mogu uživati u modernim verzijama tradicionalnih jela koje spravlja naš Zlatni kuhar Damir Crleni!

Članak možete pročitati OVDJE.