Najavljujemo: 21. Varaždinski Sjajni bal

Datum objave: 29.01.2015

Dvadesetprvo izdanje tradicionalnog varaždinskog Sjajnog bala koji će se u organizaciji Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice 6. veljače održati u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu donosi dva noviteta: Praizvedbu "Sjajnog valcera" te Sjajni jazz bar.

Sjajni bal kao jedini takav u Hrvatskoj, ostaje tradicionalan sa svim dosadašnjim ceremonijama i vrhunskim izvođačima, a u ovogodišnjem programu sudjeluju Big Band Gleichenberg sa solisticom Ulrike Tropper, Varaždinski komorni orkestar sa vokalnom solisticom Ivanom Lazar, solisti baleta HNK Zagreb, prvaci Hrvatske u latinsko-američkim plesovima, Varaždinska građanska garda "Purgari", Podkalnički plemenitaši te Studio baroknog plesa.

Uz glazbu i ples neizostavan je gastro dio i vrhunski specijaliteti europske kuhinje šefa kuhinje hotelaTurist, Damira Crleni, a kao i do sad i ove će godine biti organizirana tombola.

Ulaznice po cijeni od 350 i 450 kuna mogu se od 15. siječnja kupiti na blagajni HNK u Varaždinu, svakim danom 10-12 sati te 18-19.30 sati.