Massimo, Vatra i Natali Dizdar na ovogodišnjem Špancirfestu

Datum objave: 07.07.2017

Konferencijom za novinare u petak je najavljeno 19. Špancirfest koji će biti održan u Varaždinu 18. - 27. kolovoza 2017.

Ovogodišnji Špancirfest donosi više od 400 različitih sadržaja: koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku te prodajno izložbenu ponudu na svih 35 hektara povijesne jezgre Varaždina. Više od 100 izlagača predstavit će svoju ponudu koja obuhvaća širok raspon od tradicijskog do suvremenog stvaralaštva. Draškovićeva ulica postati će varaždinska Obrtnička ulica.

KONCERTI

Koncertni program Špancirfesta ove će se godine događati na čak četiri zasebno glazbeno profilirane pozornice: Kraljevska zona, vila Bedeković, Trg Miljenka Stančića i Trg kralja Tomislava (Korzo). Na njima će između ostalih nastupati Natali Dizdar, Nikola Marjanović, Songkillersi, Mangroove, Gretta, Soul Sisters i drugi.

Na pozornici kod vile Bedeković publika će uživati uz koncerte publici uvijek dragog Massima, sevdah atrakcije Bože Vreće, klapa Maslina i Contra s gostom Harijem Rončevićem, nevjerojatnih a capella Voca People iz Izraela te Sudar percusssiona.  Cijena ulaznice za koncerte je po 50 i 70 kn, a za predstave 40 kn - dok će svi ostali glazbeni programi Špancirfesta u 2017. godini za posjetitelje biti besplatni.

ULICA

Na ulicama i trgovima Špancirfesta odigrat će se 60-ak uličnih programa nekih od najzanimljivijih uličnih umjetnika iz Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Španjolske, Velike Britanije i SAD-a, uličnih glazbenika i ostalih performera, koji svoju umjetnost predstavljaju u izravnom kontaktu s publikom. Na Kapucinskom trgu gostovat će, prvi puta u Hrvatskoj, mega-atrakcija Architects of Air. Riječ je o kupolama visokim i do 10 metara koji zahvaljujući svjetlosnim efektima posjetiteljima pružaju nesvakidašnji doživljaj istraživanja labirinta.

KREATIVA

Novost je Špancir-art ulica smještena u Školskoj ulici, koja će postati atelje varaždinskih umjetnika na otvorenom. Kreativnice će biti smještene u posebno uređenoj Uskoj ulici s 20-tak dizajnera svih grana dizajna, iznimno posjećenog i popularnog Parka kreative s brojnim radionicama, predstavama i glazbom za djecu i mlade.

KRALJEVSKA ZONA

Tijekom dana, Kraljevska zona bit će prostor za ugodno druženje uz ponudu najboljih hrvatskih street food restorana, biranih vinskih i pivskih etiketa te kreativne sadržaje u Arts&Crafts zoni. 

Popodnevni, večernji i noćni program donosi koncerte i nastupe DJ-a. Između ostalog nastupat će Abba Real Tribute, Queen Tribute, Beatles Tribute, Michael Jackson Tribute, James Brown tribute band te svakodnevnim nastupima bendova s varaždinske scene. Špancirfest klub noćni je vikend after program s DJ-ima poput Tome in der Mühlena, Diskobajagi ili varaždinskih DJ-a, a tu su još i koncerti Kojota i Vatre, DJ program ex-Yu glazbe, Đipsiraj, Club EX revival i još puno toga.

Izvor:evarazdin.hr