Ljeto u Varaždinu počinje manifestacijom “Dan kočija”

Datum objave: 17.06.2014

U subotu, 21. lipnja u Varaždinu će se, u sklopu programa "Ljeto u Varaždinu", održati manifestacija pod nazivom "Dan kočija".

Pokrovitelj "Dana kočija u Varaždinu" je Grad Varaždin, organizatori su Udruga Varaždin - grad kočija i Eko Terra - terapijsko jahanje i eko uzgoj, dok je partner Koncertni ured Varaždin.

Organizatori očekuju oko 3000 – 5000 posjetitelja. Program će se odvijati prema sljedećem rasporedu:
- 10:00 - mimohod kočija i jahača kroz grad Varaždin
- 11:00 - otvaranje manifestacije
- 12:30 - natjecanje jahača u zabavnim igrama s konjima
- 15:00 - revijalno natjecanje kočija, zaprega i maratonaca
- 18:00 - nastup udruge Lipicanska barokna raskoš

Tijekom cijelog dana održavat će se likovna radionica za djecu od 5-15 godina s nagradama – vožnja kočijom, uz cjelodnevnu ugostiteljsku uslugu i besplatan ulaz.

U programu sudjeluju i Udruga "Lipicanska barokna raskoš" iz Samobora s lipicancima uz vatromet, Udruga "Podkalnički plemenitaši" iz Gornje Rijeke, Udruga "Pehinska gospoda" iz Rijeke, Udruga "Konjički klub Osijek" (nositelj programa natjecanja kočija i maratonaca) te Udruga "Likovni studio Artek".

Na Danu kočija predstavit će se tridesetak udruga čiji je rad vezan uz konje te Savezi autohtonih hrvatskih pasmina konja, povijesne postrojbe i zanati vezani uz konje (kovači, remenar), te još 20-tak udruga iz čitave Hrvatske koje se bave konjima i zapregama.

Izvor: eVaraždin.hr