Datum objave: 06.06.2014
Damir Crleni, jedan od naših Zlatnih kuhara, predstavlja vam recept za pripremu kukurizne zlevke s orasima.
Kukuruzna zlevka s orasima, još jedna poslastica iz kuharice naših Zlatnih kuhara. Želite li sami iskušati svoje kulinarske vještine, donosimo vam recept koji će vam olakšati pripremu. Uživajte!
Sastojci
- 1 kocka svježeg kvasca
- 200g pšeničnog brašna
- 450g kukuruznog brašna
- 2 jaja
- 7,5dcl mlijeka
- 0,3 dcl domaćeg ruma
- 100g šećera
- 4dcl kiselog vrhnja
- sol
- 200g oraha
- 30g maslaca
- 150g džema od brusnica
Priprema
- Svježi kvasac pristaviti s malo brašna, šećera i mlijeka da se digne
- Ostatak pšeničnog brašna pomiješati s kukuruznim brašnom, jajima, mlijekom, rumom, šećerom, polovicom vrhnja i posoliti po potrebi. Dodati dignuti kvasac
- Orahe samljeti
- Posudu u kojoj će se peći zlevka premazati maslacem. Uliti polovicu smjese pa posipati orasima i džemom od brusnica te na to uliti drugu polovicu smjese
- Peći 20 minuta na laganoj vatri pa preliti ostatkom vrhnja i peći još 15 minuta.
Posluživanje: pečenu zlevku posipati šećerom.
Dobar tek!