Kukuruzna zlevka s orasima

Datum objave: 06.06.2014

Damir Crleni, jedan od naših Zlatnih kuhara, predstavlja vam recept za pripremu kukurizne zlevke s orasima.

Kukuruzna zlevka s orasima, još jedna poslastica iz kuharice naših Zlatnih kuhara. Želite li sami iskušati svoje kulinarske vještine, donosimo vam recept koji će vam olakšati pripremu. Uživajte!

Sastojci

- 1 kocka svježeg kvasca
- 200g pšeničnog brašna
- 450g kukuruznog brašna
- 2 jaja
- 7,5dcl mlijeka
- 0,3 dcl domaćeg ruma
- 100g šećera
- 4dcl kiselog vrhnja
- sol
- 200g oraha
- 30g maslaca
- 150g džema od brusnica
 

Priprema

  • Svježi kvasac pristaviti s malo brašna, šećera i mlijeka da se digne
  • Ostatak pšeničnog brašna pomiješati s kukuruznim brašnom, jajima, mlijekom, rumom, šećerom, polovicom vrhnja i posoliti po potrebi. Dodati dignuti kvasac
  • Orahe samljeti
  • Posudu u kojoj će se peći zlevka premazati maslacem. Uliti polovicu smjese pa posipati orasima i džemom od brusnica te na to uliti drugu polovicu smjese
  • Peći 20 minuta na laganoj vatri pa preliti ostatkom vrhnja i peći još 15 minuta.

Posluživanje: pečenu zlevku posipati šećerom.

Dobar tek!