Kulinarska olimpijada 2020

Datum objave: 17.04.2020

Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu.
Održava se već preko 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti.


Hrvatska kulinarska reprezentacija od 14. - 19. veljače 2020. predstavila se u Stuttgartu na Kulinarskoj Olimpijadi - prestižnom kulinarskom natjecanju. 
Hrvatska je na Kulinarskoj Olimpijadi putovala u sastavu od 30-ak kuhara i slastičara koji su se, predstavljali u raznim natjecateljskim kategorijama. Nacionalni kulinarski timovi sudjelovali su u najprestižnijim kategorijama, „Restoran nacija“ i „Chefs table“, ali Hrvatska je imali natjecatelje i u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“ te se na Olimpijadi predstavio i „Regionalni tim Varaždinske županije“ te „Catering tim „Chef.hr“
Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 4 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama.

HRVATSKI NACIONALNI SENIORSKI TIM

ZLATKO NOVAK, kapetan                        Restoran Bedem, Varaždin
NIKOLINA LONČAR                                 Hotel Zlatan, Koprivnica
ANA-MARIA STANKOVIĆ                        Restoran Lu, Vinkovci
MARKO MARTINAC                                 Hotel Adriana Borik, Falkensteiner, Zadar
MARIN SAMBOLEK                                  Hotel Turist, Varaždin
SANJA GRAHEK BURŠIĆ (slastičar)           Hotel Rubin, Valamar Riviera d.d.,
Pomoćnici:    
MARELA HUDOLETNJAK (slastičar)       Hotel The Westin Zagreb
MARIJA BOŠNJAK                                    Srednja strukovna škola Vinkovci
KLAUDIO MRKIĆ                                     Restoran Il Padrino, Zadar
KARLO ŠTORGA                                       Gospodarska škola Varaždin

INDIVIDUALNI NATJECATELJI:

SANDRA JADEK                                        Udruga kuhara grada Orahovice
IVAN ĐUKIĆ                                              Restoran Lipov hlad, Osijek
DRAŽEN ŠAFAR                                        Udruga kuhara grada Orahovice
DINKO TOMAŠIĆ                                      Park Butique Hotel, Varaždin, Gastrocom d.d.
LOVRO STANČIN                                      Hotel Turist, Varaždin

CATERING TIM „CHEF.HR“

ERICH GLAVICA, kapetan                                    
ANTONIO BUKVIĆ                                              
ARMIN MURATOVIĆ                              
VEDRAN BLAŽEVIĆ

REGIONALNI TIM VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

IVAN TOMAS, kapetan                              Restoran Fontana Crnković, Varaždin
VANJA ORBAN                                          Restoran Miramare, Otok Sv. Nikola, Valamar d.d.
DARIO RODEŠ                                           Hotel Turist, Varaždin
AMOS NOVAK                                           Hotel Turist, Varaždin
KATARINA FILIPAŠIĆ                             Hotel Minerva Varaždinske Toplice
Pomoćnici:
LORENA ŠOŠ                                             Hotel Turist Varaždin
NIKOLINA BUTKO                                   Hotel Trakoščan,Trakoščan
VALENTINA ŠIMUNEK                            Hotel Minerva, Varaždinske Toplice
 

Naša vesela i stručna ekipa iz hotela Turist, ostvarila je sjajne rezultate u svojim kategorijama odnosno u svojim timovima, te su za nas, sve njihove medalje i priznanja ”zlatnog sjaja”.
Čestitamo svim Hrvatskim kuharskim reprezentativcima i njihovom stručnom vodstvu na ovom sjajnom postignuću, no nekako se ponajviše slavimo sa našim ”igračima“ iz kuhinje.
Oni su poput Modrića, Mandžukića i ostalih u nogometnoj repki iz nekog kluba, reprezentativci iz našeg kluba, hotela Turist.

Ponosni smo što nas tako lijepo i dostojno predstavljate svijetom kao što i Vaša hrana te kulinarske virtuoznosti uveseljavaju nepca svih naših gostiju.
Uskoro, zajedno u punom pogonu.

Bravo ekipa!
Vaš hotel Turist

Izvor: Hrvatski kuharski savez