Kliker festival od 24. do 30. listopada u Varaždinu

Datum objave: 25.10.2016

Kliker festival je međunarodni festival koji će se održati u Varaždinu, te dijelom u Novome Marofu, od 24. do 30. listopada, i u okviru kojeg će biti izvedeno osam recentnih plesno-scenskih programa, od čega tri premijerno, zatim rezidencijalni, edukativni i interdisciplinarni programi i radionice – najavili su organizatori Kliker festivala, umjetnička organizacija Vrum.

Programi će biti održani u HNK u Varaždinu, Gradskom muzeju Varaždin, Galerijskom centru Varaždin i u Prvoj gimnaziji Varaždin, s jednom izvedbom na javnom prostoru starogradske jezgre Varaždina.

Organizatori su program pažljivo selektirali, te je odabrano ono najkvalitetnije, a poseban naglasak stavljen je na edukativan sadržaj. No iako je sadržaj festivala ponajprije usmjeren djeci i mladima – od beba i predškolske djece preko polaznika osnovne škole do srednjoškolaca i studenata – on se obraća svim generacijama, cijelim obiteljima, ali i pedagozima, odgajateljima te stručnjacima.

U moru izvedbi, druženja, radionica i stručnih seminara, filmova i multimedije, rezidencijalnih programa, interaktivne izložbe teško je izdvojiti ono najvrednije. Spomenimo zato tek dio toga što publiku očekuje tijekom festivala. Prva premijera, i to na gradskim ulicama, publiku očekuje još uoči festivala, u sklopu happeninga pod nazivom Kliker family day. Tada će Plesni centar Tala izvesti predstavu pod nazivom ‘Zebre su u gradu’, namijenjenu svim uzrastima.

Više o samom festivalu na OVOM LINKU