Hotel Turist uskoro u novom ruhu - obnova ovojnice za veću energetsku učinkovitost

Datum objave: 25.05.2016

Hotel Turist će uskoro osvanuti u novom ruhu, koje će ne samo biti oku ugodnije, nego će biti i energetski učinkovitije. 

Početkom kolovoza, sve Varaždince i goste našeg grada, dočekat će novi prizor - obnovljeni vanjski izgled hotela Turist. Nova fasada će omogućiti da hotel izvana zabljesne u novom svjetlu, a gosti hotela će imati i dodatnih razloga za zadovoljstvo. Bolja toplinska i zvučna izolacija podići će i kvalitetu smještaja, što će njihov boravak učiniti još ugodnijim. 

Radovi na potpunoj obnovi ovojnice hotela (fasada, prozori, krov), s ciljem povećanja energetske učinkovitosti objekta počeli su tijekom travnja. Projekt obnove sufinancira FZOEU (Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost). Prvi korak u realizaciji projekta bio je energetski pregled i predlaganje mjera za uštede, nakon čega je projekt prijavljen na natječaj EnU-10/2015 od strane FZOEU-a.

Podsjetimo, hotel Turist je još 2014. godine, među prvima, dobio certifikat “Sustainable Hotel” Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i Ministarstva turizma, za uvođenje zelenog poslovanja u hotele. Ovo je samo logičan nastavak cijele priče o budućem zelenom poslovanju hotela Turist.

Vaš hotel Turist