Hotel Turist ugostio 22. Kogres liječnika obiteljske medicine

Datum objave: 16.04.2015

Prošlog tjedna hotel Turist je bio domaćin  22. Kogresu liječnika obiteljske medicine, koji je okupio 450 sudionika.

Nakon 22 godine Varaždin je ponovno bio domaćin 22. Kongresa liječnika obiteljske medicine u organizaciji Hrvatske udružbe obiteljske medicine. Skup je održan u hotelu Turist od 9. do 11. travnja, a svečano je otvoren u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu. Svečanom otvorenju kongresa prisustvovali su mnogu uvaženi gosti, a svim liječnicima dobrodošlicu su poželjeli varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

Tema ovogodišnjeg kongresa bila je metabolički sindrom. Kroz sedam radionica prošlo je 450 liječnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore, a predstavljeno je 26 stručnih radova.

Riječ je jednom od najstarijih medicinskih kongresa u Hrvatskoj i mjesto susreta stručnjaka iz područja obiteljske medicine. Zanimljivo, upravo je u Varaždinu 1993. godine održan 1. Kongres liječnika obiteljske medicine u Hrvatskoj i od tada su takvi kongresi mjesto susreta, znanstvene i stručne razmjene iskustava kao i mjesto za nastavak obrazovanja u području obiteljske medicine za velik broj sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja.