Hotel Turist među prvim nositeljima oznake “Sustainable Hotel”

Datum objave: 07.04.2014

Na svečanoj konferenciji održanoj u petak 4. travnja u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu dodijeljeni su prvi certifikati Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske pod nazivom “Sustainable Hotel”.

Ukupno 21 hotel sudjelovao je u pilot-projektu “Zeleno poslovanje u hotelijerstvu”. Riječ je o programu koji je osmislila Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), a podržalo i Ministarstvo turizma, s ciljem uvođenja zelenog poslovanja u hotele. Hoteli koji su bili uključeni u projekt zadovoljili su postavljene kriterije te kroz evaluaciju stekli uvjete za dobivanje ovog certifikata.

Među prvim nositeljima ove oznake zelenog poslovanja je i varaždinski hotel Turist koji sustavno ulaže u kvalitetu poslovanja  i već zadovoljava kriterije više međunarodno priznatih certifikata (Halal, HACCP i ISO22000).

Sustavno ulaganje u kvalitetu poslovanja
Matija Mioković, voditelj marketinga hotela Turist, nakon preuzimanja oznake „Sustainable Hotel“ izjavio je: “Hotel Turist još jednom je prepoznao i podržao viziju budućnosti hrvatskog turizma kao “zelenog“, odnosno održivog. Zato smo se i uključili u pilot projekt UPUHH-a za koji smatramo da će biti praktična osnova za daljnji razvoj te vizije: kako kroz brandiranje ponude destinacija, tako i kroz implementaciju mjerljivih kriterija održivog poslovanja. Smatram da su grad Varaždin i Varaždinska županija po svojem prirodno zelenom okružju zaslužili ponijeti službeni epitet zelene destinacije, no isto tako i imati više tvrtki koje streme ka samoodrživom zelenom poslovanju. Jedino osobnom svjesnošću zaposlenika i  zajedničkim naporima svih subjekata u turizmu takva ideja može zaživjeti i u praksi“