Hotel Turist - 50 nam je godina tek!

Datum objave: 15.10.2014

Hotel Turist uskoro obilježava veliki jubilej - pedeset godina poslovanja!

Vrijeme brzo leti - tko bi rekao da je prošlo već 50 godina otkako je hotel Turist prvi puta otvorio svoja vrata gostima! Početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća Varaždin je trebao hotel koji će svojim smještajnim kapacitetima pratiti rastuće segmente lovnog i tranzitnog turizma. Rješenje je pronađeno u izgradnji hotela Turist - prvog velikog hotela u gradu. Službeno otvoren 1964. godine, hotel će u desetljećima koja slijede, postati jedan od nositelja razvoja turističke ponude grada.

Cijelo to vrijeme naš hotel je živio s gradom i grad s hotelom, zajedno smo se mijenjali, razvijali, rasli... Naši brojni sugrađani svoje su važne životne epizode doživljavali upravo u prostorima najvećeg gradskog hotela. Zamislite samo koliko smo u tih pedeset godina ugostili maturalnih večera, svadbenih slavlja, obiteljskih druženja…

Osim turista i sugrađana, hotel je postao omiljeno mjesto okupljanja i poslovnih ljudi, o čemu svjedoče brojna događanja: kongresi, poslovni sastanci, domjenci. Posjećivali su nas i predsjednici i premijeri pa ne sumnjamo da su upravo u našem hotelu donijete neke važne odluke i dogovoreni veliki poslovi.

Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez vrijednih ruku svih bivših i sadašnjih djelatnika hotela. Naši veterani udarili su temelj hotelu kakvog danas poznajemo, a njihovi nasljednici i danas nastavljaju ugostiteljsku tradiciju koja je od hotela stvorila mjesto u koje se uvijek rado vraća. Kao zahvalu za sav trud i angažman u narednim ćemo vam danima predstaviti nekoliko priča naših djelatnika koji su svoj radni vijek proveli u hotelu, a čijim stopama danas nastavljaju njihova djeca.

I dok se s laganom nostalgijom prisjećamo počekata i trenutaka iz prošlosti, s vjerom i optimizmom gledamo u budućnost. Sigurni smo da će se priča o uspjehu nastaviti i da ćemo u jesen 2064. godine pričati o stogodišnjoj tradiciji hotela Turist!

Slavljeničko raspoloženje potrajat će narednih mjesec dana, kada smo za vas pripremili i neka iznenađenja, ali više o tome kada dođe vrijeme…

Pratite našu web stranicu i profile na društvenim mrežama i budite u toku zbivanja!