Ekipno prvenstvo Europe u atletici - 2. liga

Datum objave: 08.08.2019

Varaždin će od 10.-11.8.2019. na obnovljenom atletskom stadionu Sloboda ugostiti ekipno prvenstvo Europe u atletici 2.liga.

Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd) okupiti će u Varaždinu više od 700 natjecatelja iz 12 europskih zemalja: Austrije, Bugarske, Cipra, Danske, Estonije, Izraela, Gruzije, Latvije, Luksemburga, Malte, Slovenije i Hrvatske. Organizatori ovog sportskog događanja su Europska atletska federacija, Hrvatski atletski savez i Grad Varaždin.

Među sudionicima će biti više europskih i olimpijskih pobjednika, reprezentativaca pojedinih zemalja, a dvodnevno natjecanje će se održati u 20 muških i ženskih disciplina što jamči iznimnu dinamiku i uzbudljiv program u oba dana.

POSEBNO ističemo i sudjelovanje naše Sare Kolak kao i proslavljene Sandre Perković tako da se nadamo da će koplje i disk biti naše discipline.

Varaždin će tih dana biti prepun uspješnih sportaša jer se među sudionicima očekuje dolazak više europskih prvaka i olimpijskih pobjednika, a zajedno s trenerima, sucima i ostalim pratećim osobljem na prvenstvu će sudjelovati više od 1200 osoba što ovo događanje čini najvećim međunarodnim atletskim natjecanjem nakon Juniorskog prvenstva Europe u atletici (JUPEA), koje je u Varaždinu održano točno prije 30 godina – 1989. godine.

Natjecanja će započeti u subotu, 10. kolovoza u 15 sati, a ulaz na stadion Slobode bit će besplatan.

LOKACIJA:

Stadion Sloboda

Ognjena Price 31, Varaždin

Dobrodošli!

Izvor: www.tourism-varazdin.hr