DRAVA FORESTER Stotinjak disc golfera od 2. studenog na turniru u Varaždinu

Datum objave: 31.10.2017

U Varaždinu će se od 2. do 5. studenog održavati 6. međunarodni disc golf turnir Drava Forester. Kod Gradske sportske dvorane zaigrat će stotinjak igrača iz cijele Europe, ali i SAD-a.

Od srijede do ponedjeljka oni će, osim u sportu, uživati u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družiti s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina te na taj način upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.

Turnir je u Varaždinu prvi put organiziran 2012. godine, uz sudjelovanje 28 igrača iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Norveške, a od tada se kontinuirano razvija i po broju sudionika kao i po količini popratnih sadržaja što su prepoznali mnogi igrači iz Zapadne Europe i usmenom predajom napravili mu odličnu promociju.

Posebno je velik interes igrača iz skandinavskih zemalja kojima je Hrvatska privlačna destinacija zbog povoljnih cijena i ugodne klime, a ove godine po prvi puta dolazi i grupa od 7 igrača s Islanda.

Iz tog razloga, Drava Forester postaje i turistički značajno događanje, a disc golf se pozicionira kao kvalitetan turistički proizvod koji bi mogao dati značajan doprinos razvoju sportsko-rekreativnog turizma u Hrvatskoj, kako na kontinentu tako i na moru.

Posebno zadovoljstvo organizatorima iz tvrtke Lagoda pruža činjenica da ponovno dolazi prošlogodišnji pobjednik, američki disc golf profesionalac Philo Brathwaite, a još veći značaj turniru daje i dolazak Nijemca Simona Lizottea, jedne od najvećih zvijezda profesionalnog disc golfa, i osvajača 3. mjesta sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Sudjelovanje igrača ovakvog renomea veliki je plus za promociju i daljnji razvoj varaždinskog disc golf turnira i ostalih disc golf događanja koje u Hrvatskoj organizira tvrtka Lagoda, a koje su jedinstveni sportsko-rekreativni turistički proizvodi u Europi.

Turnirska natjecanja odvijati će se na prostoru uz varaždinsku Arenu tijekom petka, subote i nedjelje od 9.30 do 13 sati, a popratni sadržaji uz Arenu, ali i u gradu u popodnevnim i večernjim satima.

Najzanimljiviji dio za publiku biti će u nedjelju od 14 sati kada će se održati finalni dio natjecanja s najboljih pet igračica i igrača na nasipu rijeke Drave pred Arenom.

Izvor:varazdinski.hr