Danas kreću programi “Ljeta u Varaždinu”

Datum objave: 27.06.2014

I ove godine "Ljeto u Varaždinu" donosi brojna glazbena događanja, a već ovog vikenda Varaždinci će moći uživati u nekoliko koncerata.

Program "Ljeta u Varaždinu", 27. i 28. lipnja:

Petak, 27. lipnja
Kazališni trg  - Fontana
18:30h - DND RADIONICA SVIRANJA ROCK GITARE
21:30h - COOL BAND Acoustic pop rock

Subota, 28. lipnja
Kazališni trg  - Fontana
19:00h - KONCERT GLAZBENE RADIONICE PJEVANJA MALI SLAVUJI I GITARISTA DRUŠTVA NAŠA DJECA
22:00h - JAM RITUAL, ACHROMATIC ATTIC

Achromatic Attic je alternative/garage rock band iz Zagreba. Njihov trenutni line-up od 2010. sastoji se od Dino (vokal/ritam gitara), Mislav (lead gitara), Matt (bas) i Domo (bubnjevi/back vokal). U ljeto 2012. bend snima EP "glassy sweeper", koji je objavljen u siječnju 2013. Materijal je snimio Mark Mrakovčić, a masteriran je u studiju Sage Audio, Nashville. EP dobila pozitivne strane i domaće recenzije.

Jam Ritual nastao je 2009. godine kao ideja za rad na nečem novom i svježem u glazbenom smislu. Ishod te želje i predanog rada u proteklim godinama rezultiralo je današnjom postavom koju čine Đerahović Edvin (Lead gitara), Merkaš Karlo (Bas Gitara), Burek Matija (Bubnjevi) i Toni Tkalec (Vokal i gitara). Usprkos različitim glazbenim utjecajima članova banda, zvučna slika je čvrsta i definirana a scenski nastupi ispunjeni energijom i emocijama. Iako se teško svrstati u određenu "ladicu", glazbeni žanr koji bi najkraće opisao zvuk banda je Blues/Rock. Na repertoaru se uz autorske stvari nalaze i obrade poznatih blues i rock glazbenika kao što su John Mayer, Roben Ford, Joe Bonamassa, Black keys, Jack White i drugi.

Od ožujka 2012. godine band intenzivno radi na autorskim pjesmama te je objavio i prvi singl pod nazivom Leavin Home koji je naišao na izrazito dobre reakcije publike i kritike te je nedugo nakon objavljivanja singla na Reverb Nationu, band skočio na 1. mjesto najboljih rock bandova u sjeverozapadnom djelu Hrvatske. U tijeku je i snimanje ostalih autorskih pjesma koje će biti objavljenje na EP-u. Još jedan neizostavan podatak je i suradnja s Hotline Matering studio iz New Yorka. Band je do sada odradio 70-ak svirki, a od koncertnih aktivnosti izdvaja se nastup u Njemačkoj na Oberschwabenhalle Ravensburg festivalu kao jedan od šest headlinera iz cijele Europe, uz zapažene nastupe na glavnom varaždinskom trgu te nastupe na Blues festivalu u Varaždinu 2011. i 2012. godine.

Dosadašnji najvažniji nastupi zbili su se tijekom lipnja 2012. kad je band nastupio u zagrebačkoj Tvornici kao opening act američkoj rock atrakciji Rival Sons te tamo stekli naklonost publike i Amerikanaca koji su se tijekom svojeg nastupa u više navrata obratili i zahvalili bandu. Nedugo nakon toga uslijedio je nastup na glavnoj pozornici 7. InMusic festivala koji je uvršten među 50 najboljih festivala u svijetu i nastupi u Osijeku, Vinkovcima, Rijeci te mnogim drugim gradovima diljem Hrvatske i susjedne Slovenije.

Izvor: eVaraždin.hr