Barokna raskoš u restoranu hotela Turist

Datum objave: 19.09.2014

Za vrijeme trajanja 44. Varaždinskih baroknih večeri u restoranu hotela Turist možete uživati u prigodno osmišljenim gastronomskim delicijama.

Varaždinske barokne večeri nisu samo glazbeni festival već i prilika za podsjećanje na hedonističko razdoblje baroka. Upravo inspirirani raskoši baroka naši Zlatni kuhari pripremili su za vas bogati meni koji će vas okusima vratiti u bajkovitu prošlost našega grada.

Juhe
● Habsburška juha (vrganji, grašak, kokoš)
● Krem juha od buče sa lisičarkama (piletina, naranče, đumbir)

Glavna jela
● Svinjska pisanica „Zakmardy“ (umak od špinata, kukuruzni žganci)
● Goveđi file „Patačić“ (juneći file, šampinjoni, mesnata slanina, savitak od heljde sa mrkvom i tikvicama)
● Pečena purica z Bednje sa domačim mlincima (rolana purica sa mlincima, kruška, jabuka, grožđe)

Deserti
● Varaždinska torta (kesten, sladoled, čokolada)
● Čokoladna torta (šlag, sladoled, šumsko voće)
● Starinska pita (mak, orasi, rogač, grožđice, pekmez od šipka)