Airshow Varaždin - zrakoplovni spektakl iznad grada

Datum objave: 10.07.2018

Najveći aeromiting u Hrvatskoj na redu je 21.-22. srpnja na aerodromu u Varaždinu.

Nastup na ovogodišnjem mitingu u Varaždinu do sada su potvrdili Ratno zrakoplovstvo Kraljevine Španjolske, koje će nastupiti s dva borbena lovca F-18 Hornet, zatim Kraljevske zračne snage Velike Britanije, koje će na aeromitingu predstavljati Eurofighter Typhoon, iz zrakoplovne baze NATO-a u talijanskom Avianu doletjet će F-16 Fighting Falcon, a publika na varaždinskom aeromitingu i ove će godine imati prigodu vidjeti nastup mađarskog Gripena JAS 39 te MIG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

U atraktivnom programu ovogodišnjeg aeromitinga u Varaždinu sudjelovat će i poznate akrobatske grupe, pa će uz nastup akro grupe Krila Oluje na Pilatusima PC-9, nastupiti i akrogrupa Turbo Orlik Poljskog ratnog zrakoplovstva.

Zanimljiv će biti i oldtimer program, u kojem će sudjelovati JAK 11, kojim će upravljati talijanski pilot Stefano Landi, a publika će i ove godine moći uživati u akrobatskom programu Petra Podlunšeka, koji će pilotirati zrakoplovom EXTRA 330, te Branimira Ambrekovića na Extri 300. Uz borbene te zrakoplove generalne i poslovne avijacije, u programu ovogodišnjeg CIAV-a sudjelovat će i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva - BELL 206 te OH-58D Kiowa Warrior, a publika će imati prigodu po prvi puta vidjeti i zrakoplove za posebne namjene, kakav je Air Tractor AT-802.

Ovogodišnji miting započet će atraktivnim padobranskim desantom, a publika će moći vidjeti i nekoliko uzbudljivih nastupa borbenih zrakoplova u paru te vježbe presretanja. Uz atraktivni program u zraku pripremili smo i raznovrsni program na samom aerodromu, pa vjerujemo kako će posjetitelji doista moći uživati u dvodnevnom programu i brojnim atrakcijama koje će se izmjenjivati na varaždinskom nebu - rekao je Robert Mišak te pozvao zainteresirane da redovno prate mrežnu stranicu varaždinskog aeromitinga - www.airshow-varazdin.com, na kojoj se redovito ažurira lista potvrđenih sudionika koji će nastupiti na varaždinskom aeromitingu - 21. i 22 srpnja.