6. Festival tikvi na varaždinskom placu

Datum objave: 23.10.2018

Na varaždinskome placu se u subotu, 27. listopada održava 6. Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, radionica i izbor najljepše tikve, uz nastup tamburaša iz sastava Elita.

Savijače od maka i tikve, zlevanke, gibanice, pite, kruh i pogače od buče dio su ponude koja će se na ovom događaju moći kušati i kupiti. Naš se plac ujedno ističe najbogatijom ponudom bučinih ulja u regiji jer nudi ga tridesetak stalnih zakupnika koji posjeduju važeće certifikate o porijeklu i kvaliteti.

No osim što je ukusna, tikva je i omiljena inspiracija za gastrokreativce koji ju rezbare i ukrašavaju, te od njih stvaraju prava umjetnička djela. Posebno atraktivna bit će stoga radionica izrade dekoracija od tikve, gdje će se posjetiteljima uživo demonstrirati kako se izrađuje primjerice, ukrasna košara. Bit će tu još mnogih iznenađujućih oblika, a svi zainteresirani moći će i naučiti ovu vještinu.

Povodom Festivala tikve Gradska tržnica organizirala je i natječaj za učenike 3. i 4. razreda, za izbor najljepše bundeve, u kojemu sudjeluju varaždinske II., IV., V. i VI. osnovne škole. Njihovi radovi bit će izloženi na Festivalu, a najbolji će sudionici biti nagrađeni vrijednim nagradama Gradske tržnice.

Festival tikve na varaždinskome se placu održava po šesti puta i jedan je od najposjećenijih događaja. Pozivaju se stoga svi ljubitelji delicija od tikve da ne propuste ovogodišnje izdanje i još jednu dobru atmosferu subotnjeg prijepodneva 'vu Varaždinu na placu'.