2. Međunarodni kongres nutricionista u hotelu Turist

Datum objave: 10.10.2014

Ovih dana, točnije od 10. do 12. listopada,  u hotelu Turist održava se 2. Međunarodni kongres nutricionista koji će okupiti 250 stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva.

Riječ je o godišnjem okupljanju stručnjaka iz područja nutricionizma, dijetetike, medicine, biokemije i kineziologije kao i stručnjaka čiji su glavni interesi prehrana i kvaliteta života kako bi se kroz multidiscipliniran pristup i nova saznanja uhvatili u koštac s bolestima modernog društva koje su direktna posljedica nepravilne prehrane i nekvalitetnog načina života.

Kongres organiziraju Hrvatski zbor nutricionista (HZN) iz Zagreba i Udruga Balans iz Osijeka, a prema najavama, očekuje se dolazak minimalno 250 sudionika iz Hrvatske i drugih zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija, Belgija, Engleska).

"Potaknuti brojnim pozitivnim komentarima sudionika, odlučili smo i ove godine organizirati kongres. Za 2. Međunarodni kongres nutricionista izabrali smo Varaždin i hotel Turist kako bismo svim sudionicima, sponzorima i predavačima, i iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja, omogućili jednaku pristupačnost uz istovremeno uživanje izvan kongresa u ovom prekrasnom baroknom gradu" - napomenuli su organizatori.

"Već niz godina u žarištu interesa struke i javnosti nalazi se epidemija pretilosti i bolesti koje se uz nju vezuju, prvenstveno dijabetes, kardiovaskularne i renalne bolesti, te dislipidemija. S druge strane, utjecaj medija i trendovi mršavosti doveli su do sve učestalije pojave poremećaja prehrane, posebno među djecom i adolescentima koji se nalaze u vrlo osjetljivoj dobi, kada bi im trebale biti usađene pravilne prehrambene navike koje će im biti temelj za organizaciju prehrane u odrasloj dobi. Ovogodišnje teme smo odabrali vodeći se postulatom da je prevencija od najranije životne dobi najvažnija za zdravlje opće populacije, ali i da prehranu ne treba zanemariti ukoliko je zdravlje narušeno" - ističu organizatori, dodajući kako današnji način života, kojim dominiraju stres i nedostatak vremena, doprinosi sve lošijim prehrambenim navikama suvremenoga čovjeka, unatoč razvijenoj industriji i širokom asortimanu proizvoda.

Detaljnije informacije i program kongresa možete vidjeti ovdje.