Zlatna kuhinja

Zlatni kuhari

Najnagrađivanija kuharska ekipa Hrvatske svakako je kuharska ekipa hotela Turist koja svoju izvrsnost potvrđuje kontinuirano još od 2004.godine kada je šef kuhinje hotela Turist, Damir Crleni, osvojio prestižnu titulu Zlatni kuhar. U godinama koje slijede, sa nagradama u rukama vraćali su se Marija Kuzminski, sadašnja šefica kuhinje, Marijan Ivanuša, njezin zamjenik u kuhinji hotela Turist.

Naši, od milja nazvani, "Zlatni kuhari" najveće su priznanje u ispunjenu misije i vizije hotela Turist i potvrda u kontinuirano ulaganje u kvalitetu poslovanja.

Dođite i okusite delicije iz ruku "Zlatnih kuhara"!

Zlatni menu

Direktor ugostiteljstva, dugogodišnji šef kuhinje Hotela Turist, kuharski akademik i prvi zlatni kuhar Hrvatske, Damir Crleni, osmislio je za Vas ekskluzivnu, profinjenu i nadasve ukusnu ponudu jela pod nazivom Zlatni menu, koja se po narudžbi sprema za Vas i Vaše goste te servira u prekrasnom ambijentu restorana Turist.
Sve što trebate je naručiti menu koji zadovoljava Vaš ukus i prepustiti se harmoniji okusa koji će razveseliti i zadovoljiti i najprofinjenija nepca!

"Kada se budite uz slike savršenih jela, njihovih boja, mirisa i okusa, kada Vam pogled na određenu voćku ili makar prazan tanjur pokreće misli u smjeru osmišljavanja novih jela, delicija od kojih se hrane i tijelo i duh, onda nema izglednijeg završetka nego osmišljavanje sjajno zlatnih menu-a samo za naše goste."

Damir Crleni 

Zlatni menu


Upoznajte naše kuhare i njihova postignuća:

Damir Crleni, direktor ugostiteljstva, dugogodišnji šef kuhinje u hotelu Turist, prvi Zlatni kuhar Hrvatske, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i Kulinarski akademik, svoje kuharsko putovanje gradi u hotelu Turist još od 1996.godine. Svojim dugogodišnjim radom doprinosi ne samo razvoju struke, već svojim iskustvom i kvalitetnim vođenjem stvara pravi kulinarski brand kvalitetne kontinentalne kuhinje u Restoranu Turist. Svoje umijeće konstantno proširuje i odlaskom na brojna europska i svjetska natjecanja gdje sudjeluje i kao natjecatelj i kao ocjenjivač na poziv prestižnih kuharskih organizacija.

Marija Kuzminski, šef kuhinje hotela "Turist" u i jedna je od najuspješnijih sudionika na dosadašnjim natjecanjima HKS-a. Marija je pobijedila u sve 3 kategorije te u ukupnom poretku Hrvatskog kuharskog kupa 2005. godine, a dvije je godine bila drugoplasirana na Državnom prvenstvu kuhara. Kao član reprezentacije nastupala je na natjecanju „Kremlin Kup“ u Moskvi te osvojila brončanu medalju u toplom jelu na Kulinarskoj Olimpijadi 2008. u Njemačkoj. Svoja brojna znanja i iskustva prenosi na kolege kuhare stalnim angažmanom kao predavač na radionicama Akademije HKS-a. Dobitnica je nagrade najbolji kuhar 2011.godine na manifestaciji Dani hrvatskog turizma 2011. u Šibeniku.

Marijan Ivanuša, zamjenik šefa kuhinje u hotelu Turist, također donosi zlatnu medalju sa kuharskog natjecanja 2008.godine i priključuje se skupini zlatnih kuhara hotela Turist. Na Državnom prvenstvu kuhara 2011. godine osvojio zlato u kategoriji natjecanje restorana u pripremi menu-a od 4 slijeda i zlatnu medalju u pripremi bezglutenskog menu-a.